Tort "Padurea Neagra"
Un tort usor de facut, foarte gustos si tare...tare aratos :)
exista multe variante de retete dar cea mai delicioasa si cea mai apropiata de cea originala -ca la mama ei-... ar fi asta:
Ingrediente blat
6 oua
250 gr zahar
300 gr faina
10 linguri apa
1 praf de copt
20g cacao
Pt umplutura: 750g visine, 80g zahar, 1 plic praf de gelatina (pt tarte)
si nu uitati de frisca....poate fi praf sau lichida...important este sa fie destul de tare.
Blatul se prepara astfel:
Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca si o alifie si la sfarsit se adauga si cacao. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec.
Se unge o forma de tort de 26 cm cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune
compozitia in forma si se coace la foc potrivit
timp de 40 min. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Va recomand sa utilizati pt umplutura visine congelate sau proaspete, nu din visinata sau compot.
Visinele se fierb cu zahar (daca sunt congelate puneti-le direct la fiert, nu le decongelati in prealabil). Se fierb circa 5-10 minute, dupa care se adauga un praf de gelatina dizolvat in putina apa rece (2-3 inguri apa). Se mai fierbe 5 min dupa care lasati la racit.
Se taie blatul in doua sau daca e posibil in trei. Pe primul blat se aseaza visinele racite....se pune al doilea blat pe care il insiropam cu suc de visine (putin...nu exagerati) ... puneti un strat gros de frisca...se aseaza ultimul strat de blat pe care il vom orna cu frisca....ciocolata rasa si visine confiate sau proaspete.
exista multe variante de retete dar cea mai delicioasa si cea mai apropiata de cea originala -ca la mama ei-... ar fi asta:
Ingrediente blat
6 oua
250 gr zahar
300 gr faina
10 linguri apa
1 praf de copt
20g cacao
Pt umplutura: 750g visine, 80g zahar, 1 plic praf de gelatina (pt tarte)
si nu uitati de frisca....poate fi praf sau lichida...important este sa fie destul de tare.
Blatul se prepara astfel:
Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca si o alifie si la sfarsit se adauga si cacao. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec.
Se unge o forma de tort de 26 cm cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune
compozitia in forma si se coace la foc potrivit
timp de 40 min. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Va recomand sa utilizati pt umplutura visine congelate sau proaspete, nu din visinata sau compot.
Visinele se fierb cu zahar (daca sunt congelate puneti-le direct la fiert, nu le decongelati in prealabil). Se fierb circa 5-10 minute, dupa care se adauga un praf de gelatina dizolvat in putina apa rece (2-3 inguri apa). Se mai fierbe 5 min dupa care lasati la racit.
Se taie blatul in doua sau daca e posibil in trei. Pe primul blat se aseaza visinele racite....se pune al doilea blat pe care il insiropam cu suc de visine (putin...nu exagerati) ... puneti un strat gros de frisca...se aseaza ultimul strat de blat pe care il vom orna cu frisca....ciocolata rasa si visine confiate sau proaspete.
Comentarii
Trimiteți un comentariu