duminică, 17 aprilie 2011

Tort Citron

Un tort dulce - acrisor!


Ingrediente

Pentru blat:
5 oua
300g zahar
300g faina
o cescuta cu apa
zahar vanilat
coaja rasa de portocale, lamaie sau mandarine
o lingurita praf de copt
margarina pentru uns tava
hartie de copt

Pentru crema:
4 oua
500 ml lapte
zahar vanilat
200 g faina
zeama de la o jumatate de lamaie (daca doriti sa fie crema mai acra puteti adauga suplimentar)

Pentru ornare: aveti nevoie de un pachet de frisca si o portocala pe care o curatati o taiati marunt si o puneti la fiert impreuna cu 5-6 linguri de zahar.

Preparare blat:
Albusurile se bat spuma cu mixerul sau robotul de bucatarie. Separat batem galbenusurile spuma, adaugam zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa de la citrice si la sfarsit faina. Daca aluatul este prea gros adaugati o cescuta cu apa. Se unge cu margarina o forma rotunda cu fund detasabil si se tapeteaza cu hartie de copt. Turnati aluatul in forma si dati la cuptor la foc potrivit cam 20 - 25 min (in functie de cuptorul pe care il aveti).

Preparare crema:
Se bat ouale spuma impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga faina si la urma laptele. Dupa ce ati mixat bine (sa nu aibe cocoloase) puneti intr-o craticioara la fiert. Mestecati permanent pentru a nu se prinde si lasati sa fiarba pana se ingroasa. Lasati sa se raceasca un pic si adaugati sucul de lamaie.

Blatul de tort se taie pe din doua. Pe primul strat de blat asezati crema de lamaie bine racita, puneti al doilea strat iar daca va ramane crema puteti intinde pe toata suprafata. Ornati cu frisca si portocala zaharisita.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu