marți, 26 aprilie 2011

Pere cu ricotta si masline, invelite in bacon

PERE CU RICOTTA SI MASLINE,INVELITE IN BACON
Reteta de la Carmen-Ana Dobrica - Loc II la concurs


4 pere marisoare
100 g ricotta
4 felii bacon
100 g masline feliate
100 ml vin
100 ml apa plata
1 lingura unt
piper alb macinat
oregano uscat

Perele se decojesc si li se taie partea dinspre codita,care va fi capacul.
Incercam pe cat posibil ,sa pastram coditele perelor.
Se scobesc in interior cu o lingurita,cat sa aiba loc umplutura.
Intr-o craticioara se pune vinul si apa plata,iar cand fierb asezam perele si le tinem in lichid maxim 5 minute.
Se scot cu grija si se scurg pe o sita.
Crema ricotta se amesteca cu maslinele,piperul alb si oregano,apoi cu lingurita se umplu toate perele.Deasupra punem capacelele,formand perele intregi.
Fiecare para se infasoara intr-o felie de bacon.
Coditele perelor se infasoara in folie de aluminiu sa nu se arda.
Se unge o tavita cu unt,iar perele pregatite se aseaza una langa alta.
Se coc pana baconul este rumenit,cam 10 minute.
Se servesc presarate cu oregano.

Un comentariu:

  1. Multumesc pentru premiu !
    Deja am pus forma la treaba...briosele s-au papat repede!

    RăspundețiȘtergere