sâmbătă, 9 aprilie 2011

MERE PANE


Ingrediente pt 20 buc.

3 mere mari, 3 linguri suc de lamaie
2 oua, sare, 150g faina alba, 1/2 lingurita praf de copt, 3 linguri ulei, 120 ml lapte,
ulei pt prajit, 100g zahar, 1 lingurita scortisoara

se curata merele, li se scoate cotorul, se taie rondele groase de 1 cm, apoi se stropesc cu suc de lamaie.
aluatul: se separa albusurile de galbenusuri. se bat albusurile cu 1 praf de sare si se pun deoparte.
se amesteca faina cu praful de copt, apoi se adauga laptele si se inglobeaza cu grija spuma de albusuri.
se incinge uleiul intr-o tigaie mare, se dau rondelele prin aluat, apoi se scurg putin si se pun in tigaie. se prajesc pe ambele parti pana devin aurii, apoi se scot cu o paleta si se lasa la scurs pe un servet de bucatarie.
se amesteca zaharul cu scrotisoara, se dau merele prin acest amestec apoi se servesc.
aceste mere pane se pot servi cu inghetata sau sos de vanilie.


Aceasi reteta o puteti incerca cu rondele de ananas sau banane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu