miercuri, 6 aprilie 2011

Lemon Meringue Pie

reteta probata de Cristina Stefanita










Blat

-         1 1 / 2 cesti faina
-         1 linguriţă de zahăr
-         1 / 2 linguriţă de sare
-         2 / 3 cana unt, direct de la frigider
-         1 galbenus de ou
-         1 lingura de suc de lămâie

Pentru blat, se amesteca făină, zahăr şi sare. Untul se faramitzeaza si se amesteca cu faina. Cand devine aluat se adauga galbenusul amestecat cu sucul de lamaie.  Aluatul se lasa la frigider aproximativ o ora. Dupa care se aseaza intr-o forma de tarta, se pune deasupra hartie de copt si orez (pentru a nu se umfla aluatul) si se da la cuprot 10 minute. Apoi se scoate hartia si orezul si se mai introduce in cuptor inca 10 ninute.

Crema
-         1 1 / 4 cani zahar
-         1 1 / 2 căni de apă
-         5 linguri amidon de porumb
-         5 gălbenuşuri de ou
-         vf cutit de sare
-         1 lingura coaja de lamaie rasa fin
-         1 / 2 cana suc proaspăt de lămâie
-         2 linguri de unt

Zaharul, apa, amidonul, sucul de lamaie si sarea se amesteca intr-o craticioara si se amesteca in continuu pana se ingroasa si ajunge la fierbere. Se ia de pe foc si se adauga untul bucatele, coaja de lamaie si galbenusurile si se amestca repede totul pana la omogenizare. Se da la rece cateva ore pana se raceste complet.


Bezea  
-         5 albuşuri de ou mare
-         1 / 3 ceasca de zahăr
-         1 lingura amidon de porumb
Sse amesteca albusurile cu mixerul si se adauga zaharul si amidonul pe parcurs (7-10 min)

Se toarna crema peste blat, se pun albusurile batute spuma peste tarta cu crema si se mai da 10 min la cuptor.

Se lasa la racit iar apoi se poate introduce la frigider. Se serveste dupa cateva ore, rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu