Turta dulce

Am testat o reteta de turta dulce fara miere. Are o textura foarte buna si au iesit foarte gustoase. Va recomand sa incercati! 

300 g faina, 100g zahar tos, 50g zahar brun, 100g unt, 1 ou, 100ml lapte, 2 lingurite condimente, 1 lingurita rasa bicarbonat, un praf sare. 

Mai intai se face un sos caramel: Se pune intr-o craticioara zaharul tos si lasam la foc mediu sa se topeasca. Se ia de pe foc si se adauga laptele, amestecam continuu pana se dizolva tot zaharul intarit si se obtine un sos caramel fin. Eu am reusit sa topesc tot zaharul punand inapoi pe foc. Cam in 5 minute am obtinut sosul caramel. 

Sa ne ocupam de aluat: intr-un bol se amesteca faina, cu zaharul brun, condimentele, bicarbonatul si sarea, apoi adaugam untul moale. Se framanta pana obtinem un amestec grunjos, faramicios. Adaugam acum sosul caramel rece si oul batut. Amestecam pana obtinem un aluat omogen si putin lipicios. Daca vi se pare prea moale mai puteti adauga 1-2 linguri faina. Aluatul obtinut se pune in folie alimentara si se lasa in frigider aprox. 3 ore. Intindem foaia mai groasa si decupam cu forme. Se coace la cuptor 170 C (mediu spre mic) timp de aprox 8 minute.





Comentarii

Postări populare