joi, 31 mai 2012

Tort ELIXIR de Chocolate





Dupa mai multe incercari am reusit sa-l fac asa cum mi-l inchipuiam ...un tort de ciocolata fiiiiiiiiiiiiiiiin :)


Pentru blat avem nevoie de:
6 oua, 150 g zahar, 30 ml ulei, 30 ml apa, 40 g cacao neagra, 1/2 plic praf de copt de la Dr. Oetker, 1 plic zahar vanilat, 8 linguri cu varf de faina, 1 vf de cutit de praf de ghimbir.


Albusurile se bat spuma, adaugam zaharul, apoi apa si galbenusurile frecate cu ulei, iar la sfarsit cacao, faina amestecata cu praful de copt.


Compozitia se pune intr-o forma de tort cu fund detasabil, unsa in prealabil cu putina margarina si tapetata cu hartie de copt.
Se pune la cuptor pentru 25-30 min. (poate varia in functie de cuptor ).
Dupa ce s-a copt lasam la racit, scoatem hartia si taiem blatul in doua si le asezam pe 2 farfurii.


Siropul: 300 ml apa, 200 g zahar, 100 ml  cafea preparata. Toate ingredientele se fierb circa 5 min. si insiropam blatul.


Crema:  250 g margarina Unirea, 40g cacao neagra, 150g zahar pudra, 3 galbenusuri, 1/2 lingurita rom.
Se mixeaza margarina, se adauga zaharul, cacaoa, galbenusurile si romul.
Lasati crema cel putin juma de ora la frigider.


Mai avem nevoie de glazura.... rezolvam rapid :)


200 g ciocolata (eu am luat Cooking Chocolate 52% cacao de la Lidl) 
o cutie smantana pentru frisca (150 ml) si o lingura margarina.
Incalzim smantana si punem bucatile de ciocolata si untul si amestecam bine.


Dupa ce am uns blatul cu crema la sfarsit asezam glazura peste tort. 
Se lasa cel putin 1-2 ore frigider. 


Acest tort se poate servi cu: frisca sau inghetata sau portocale sau visine ... dupa bunul plac ...la alegere :)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu