sâmbătă, 21 aprilie 2012

Pui frantuzesc cu risotto



Ingrediente pentru Pui frantuzesc


1,5 kg piept de pui, taiat bucati
4 linguri unt
2 linguri ulei de masline
3 linguri faina
1 pahar vin alb sec
2 pahare zeama de pui
2 fire ceapa verde
1/2 lingurita piper negru
20 cepe mici
1 cana de apa
1/2 cana smantana grasa
Sare
2 linguri patrunjel tocat


Mod de preparare

Fierbeti carnea 20 minute cu sare. Se pune la scurs. Ceapa taiata si bucatile de carne se calesc (sa se rumeneasca) in 2 linguri de unt si ulei de masline intr-o cratita mare. Adaugati faina, inabusind pentru 5 minute, apoi turnati vinul si zeama de pui. Condimentati cu sare si piper. Fierbeti pentru 20 de minute.
Cand puiul este gatit, adaugati smantana si amestecati pentru inca 5 minute. Presarati patrunjel tocat si serviti.


Risotto

  • 300g orez
  • 80g de unt
  • 3 linguri de ulei extravirgin de masline
  • Sare de mare
  • Piper negru proaspat macinat

Mod de preparare
Risotto se face usor diferit de pilaf iar rezultatul este un orez mai fin, perfect ca garnitura pentru diverse preparate cu carne sau ca fel de mancare de sine statator.
Punem orezul sa fiarba in apa, intr-o cratita de 1-1,5l. Daca vrei puteti pune si un morcov sau o albitura. Dupa ce a fiert se pune la scurs intr-o strecuratoare.
Intr-o alta cratita, eventual cu un fund mai gros, se pune ceapa taiata fin, cele 3 linguri de ulei de masline si 80g unt pe care le calesti pana cand ceapa devine aurie. Focul trebuie sa fie mediu tot timpul in care gatesti risotto. Adaugi orezul si continua sa calesti. Se adauga  un polonic de apa fiarta peste risotto, amestecand mereu cu lingura. Poti adauga daca doresti 1/2 lingurita de curry.
Condimentati dupa gust. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu