sâmbătă, 21 aprilie 2012

Ciorba ruseasca




Ingrediente:


1/2 kg. carne de vaca, 1-2 buc. ceapa, 2 buc. morcov, 1 bucata mare sau 1/2 kg sfecla rosie, 6 buc. cartofi, 2 buc. rosii, 4 l apa,
sare, piper, patrunjel, leustean, toate dupa gust
1/2 l bors sau bors praf (Secretul borsului de la Maggi) 

Mod de preparare:

Se spala carnea, se taie in bucati potrivite si se aseaza intr-o oala cu apa si sare, la foc. Cind incepe sa clocotesca, se scoate spuma de mai multe ori, pina cind nu se mai formeaza, apoi se adauga o parte de sare. Se curata ceapa, morcovii,  rosiile se spala si se taie marunt dupa care se introduce in ciorba. Curatam, spalam si taiam cubulete cartofii pe care ii vom adauga mai spre sfarsit la ciorba.
Deasemenea curatam si spalam sfecla si o dam pe razatoare. Cind carnea si zarzavatul sunt semi fierte, se adauga sfecla rosie si se lasa sa mai fiarba 10-15 minute iar la sfarsit adaugam si cartofii, patrunjulelul si leusteanul tocat marunt.
Se condimenteaza si se acreste.


Se serveste cu smantana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu