duminică, 10 iulie 2011

Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar cu dovlecei pane, crochete de cartofi si salata

4 piepti de pui (fara os si piele)
sare si piper
praf de curry
ulei de masline

Se spala si se feliaza pieptii de pui, se bate carnea si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper dar si cu praf de curry. La sfarsit turnati putin ulei de masline pe fiecare felie si lasati carnea la frigider cel putin o ora.
Se aseaza carnea pe gratarul incins si se prajeste pe ambele parti.

Garnitura


Dovlecei pane cu sos de rosii si usturoi
Ingrediente pentru 4 persoane
2 dovlecei potriviti
3 oua
o cescuta de faina
in cazul in care aluatul iese prea gros adaugati apa minerala sau sifon
ulei pentru prajit
sare, piper
Preparare
  1. Se taie dovleceii felii (aprox. 0,5 - 0,8 cm). Se presara cu sare pe ambele parti si se aseaza pe servetele de hartie sa se scurga de apa. Se presara cu piper.
  2. Pregatim aluatul: faceti in mijlocul fainii un crater si adaugati acolo ouale batute, sarea si piperul. Amestecati cu telul pana la omogenizare.  Veti obtine un aluat similar cu cel de clatite.
  3. Incingeti foarte bine mult ulei intr-o tigaie. Dati focul la mic.
  4. Treceti feliile de dovlecel prin faina, apoi prin aluat si asezati-le in ulei, avand grija sa nu va stropiti. Feliile trebuie sa sfaraie tare imediat ce le lasati in ulei.
    * prajiti in ture, nu inghesuiti dovleceii in tigaie.
  5. Rumeniti-le frumos pe ambele parti si apoi scoateti-le cu o paleta pe servetele, sa se absoarba excesul de grasime. Presarati sare peste dovleceii pane.
  6. Se pot servi calzi sau reci
  7. Va recomand sa preparati un sos de rosii : 3 rosii, o ceapa mica, o jumatate de ardei si 3-4 capatane de usturoi.
  8. Spalati si curatati legumele, dupa care adaugati toate ingredientele la robotul de bucatarie. Adaugati sare si piper! Acest sos se pune la fiert pentru 8 minute si adaugam o lingura de bulion si mai lasam sa fiarba 2 minute. Puteti adauga pentru mai multa aroma si busuioc proaspat.
Crochete de cartofi
300 g cartofi
100g branza telemea
2 oua
100 g faina
sare si piper dupa gust


Mod de preparare

Cartofii se curata si se fierb in apa cu putina sare , dupa care se scurg si se zdrobesc ca pentru piure si se condimenteaza dupa gust. Se amesteca "piureul" cu oul si branza rasa (eventual se amesteca la robotul de bucatarie), completand din cand in cand cu faina pana se formeaza un aluat mai moale. Din aluat se modeleaza rulouri de 2cm grosime si 5cm lungime , se trec prin faina si se prajesc in ulei incins pana se rumenesc pe toate partile. Rulourile se scot pe un servetel de hartie ca sa se absoarba surplusul de ulei. Se servesc ca garnitura pentru orice tip de friptura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu