sâmbătă, 11 iunie 2011

Tort de capsuni

Tort de capsuni

Blat:
4 oua
200g zahar
1 cana faina
1 pliculet praf de copt
2 linguri lapte
50 ml apa
50 ml ulei
un pliculet zahar vanilat

Crema:
1/2 kg capsuni
2 pliculete gelatina pt tarte
2 pahare frisca
200 g zahar

pentru ornat:
1/2 kg capsuni
300 g frisca
1 plic gelatina pt tarte

Preparare blat:
se pune intr-un castron ouale, zaharul si vanilia si se amesteca bine cu mixerul. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca in continuare cu mixerul. La sfarsit adaugam laptele, apa si uleiul.

Compozitia astfel pregatita se toarna intr-o forma de tort cu fund detasabil, tapetata cu hartie pentru copt.
Va recomand sa ungeti tava cu putin ulei si dupa aceea sa asezati hartia de copt.
Se pune in cuptor cam 30 minute, la foc potrivit (se face proba cu o scobitoare - daca pe scobitoare ramane aluat crud, atunci mai lasati blatul la copt )

Intre timp preparam crema: capsunile curatate si spalate, se maruntesc cu blenderul sau la robotul de bucatarie. Intr-o craticioara puneti apa cu zahar si praful de gelatina (cantitatile indicate pe plicul de gelatina), se amesteca bine pana cand se dizolva zaharul si praful de gelatina. Se pune la fiert si se adauga si mixul de capsuni. Se lasa sa dea in clocot, dupa care lasati un pic la racit.
In compozitia racita putin adaugati frisca si amestecati inca o data totul cu mixerul sau blenderul.

Deasemenea preparati si frisca pentru ornat.
Blatul de copt se lasa la racit, dupa care il taiati pe din doua.
Ungeti un strat de blat cu crema, puneti cealalta jumatate deasupra si incepeti sa ornati tortul. Va recomand sa puneti capsunile fetliate pe mijloc si sa ornati cu frisca marginea. La sfarsit mai preparati o gelatina pentru tarte, lasati un pic la racit, dupa care turnati peste capsuni.
Tortul trebuie sa stea la rece cel putin 2-3 ore.


Pofta buna!

2 comentarii: