joi, 19 mai 2011

Tarta cu pui

O tarta irezistibila!

Aluat:
150 gr faina
120 gr unt rece
4 linguri apa rece

Umplutura:
un piept de pui (friptura)
5-6 cartofi noi
2 rosii
150 g branza telemea
3 oua
2 linguri faina
sare, piper

Preparare
Untul si apa lasati-le la frigider pentru 15 minute.
Fierbeti cartofii in coaja. Curatati-i de coaja si ii taiati felii.
In robotul de bucatarie puneti faina, un varf de lingurita de sare si apoi untul rece taiat cubulete. Dati cateva pulsuri pana faina devine nisipoasa. Apoi porniti iar robotul si adaugati apa, lingura cu lingura. Aluatul trebuie sa se adune sub forma de bila in robot.
Luati o forma de tarta sau de tort cu fund detasabil de 22 cm si intindeti aluatul.
Feliati friptura de pui si rosiile.
Ouale se bat bine si se amesteca cu branza rasa si 2 linguri de faina.
Asezati cartofii peste aluat, apoi bucati de friptura de pui, rondelele de rosii iar la sfarsit compozitia cu oua.
Dati la cuptor la 220C pentru 30-40 minute, pana tarta e rumena si crusta e facuta.

Feliati si serviti calduta. 


2 comentarii:

  1. yammi....pare tare bun :)

    RăspundețiȘtergere
  2. a fost excelenta tarta....data viitoare vreau sa incerc ceva cu ciuperci :)

    RăspundețiȘtergere