miercuri, 25 mai 2011

Lasagna

Lasagna cu foi home made
- reteta Mirela Miclescu -

400 g carne tocata,
1 cutie rosii in bulion
3 oua
1 iaurt
1/2 lingurita boia dulce
1 ceapa mica
200 g cascaval
cimbru si piper mozaic
sare dupa gust
 



 
 
 
Pentru foi 1 ou, 30 ml apa si faina cat cuprinde (cca 350 g)pentru un aluat consistent si nelipicios
Foile :punem faina intr-un castronel, adaugam oul si apa si framantam aluatul. Il intindem foarte bine si apoi taiem dreptunghiuri si le lasam putin la uscat pana facem compozitia de carne.
Calim ceapa, adaugam cimbru, piper si boia de ardei dulce. Cand se inmoaie ceapa adaugam carnea, o calim putin si pe aceasta si apoi punem rosiile tocate marunt. Lasam compozitia sa fiarba putin apoi oprim focul si oparim foile pentru lasagna.
Amestecam iaurtul cu cele 3 oua foarte bine. Oparim cate 3 - 4 foi, le punem pe fundul tavi inse cu putin ulei, adaugam jumatate din compozitia de carne rasnim piper si apoi jumatate din compozitia de iaurt si ou. Acoperim cu alt strat de foi apoi cu restul de carne si oul cu iaurt. Acoperim cu inca un rand de foi si presaram un strat de cascaval ras. Rasnim inca putin piper si dam la cuptor pentru cca 30 minute pana se coace bine. Eu am intepat din loc in loc foile de deasupra sa se coaca bine.
Mod de prepare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu