marți, 5 aprilie 2011

Tort de ciocolata si menta


TORT DE MENTA SI CIOCOLATA
reteta de la Cristina Bostina

- un blat de cacao, facut sau cumparat
- sirop gros de menta (nu am gasit decat la Metro)
- 2 plicuri crema vanilie DR. Oetker
- lapte rece pentru crema (400 sau 500 ml)
- gelatina instant marca Real (optional, vezi asamblare)
- zahar vanilat
- o cutie Finetti
- optional fulgi de ciocolata sau glazura de ciocolata
Crema:
Se prepara crema de vanilie cu lapte si zaharul vanilat dupa instructiuni. Cand este gata, se adauga amestecand siropul de menta, in cantitate dupa preferinta. Nu toata lumea prefera aceeasi intensitate. Culoare verde este data tot de sirop.
La asamblare intervin doua posibilitati:
1. Blatul se insiropeaza cu putin sirop de menta diluat cu apa si la crema se foloseste gelatina.
2. Blatul nu se insiropeaza si isi va trage sirop din crema fara gelatina.
Atentie! Blaturile din comert sunt foarte spongioase si absorb imediat siropul, prea mult sirop il poate face praf.
Aranjati pe platou, de preferinta cu forma de tort dar fara sa folositi fundul detasabil, primul strat de blat. Incalziti putin la microunde sau bain marie cutia de Finetti si intindeti un strat subtire cu un cutit. Deasupra se aseaza crema. Se repeta cu celelate blaturi.
Se decoreaza cu fulgi de ciocolata, ciocolata rasa, menta proaspata, glazura de ciocolata, dupa preferinte.

Asteptam si retetele voastre pe adresa: clubulpofticiosilor@yahoo.com sau postati pe pagina noastra de pe Facebook
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu