vineri, 15 aprilie 2011

Salata de ciuperci

O salata foarte gustoasa...cu ciuperci si carne de pui!


Ingrediente:
2 piepti de pui
2-3 conserve de ciuperci
1 borcan 700g de castraveti murati
1 ou
2 lingurite de mustar
300 ml ulei de floarea soarelui
un pahar mic de sifon sau apa minerala
2-3 catei de usturoi
patrunjel (dupa gust)
sare
piper

Preparare: Pieptul de pui se curata si se spala si se pune la fiert cu un praf de sare.
Intre timp preparam maioneza.
Reteta mea de maioneza: un ou intreg se pune intr-un vas impreuna cu mustarul si se amesteca cu blenderul. Se adauga uleiul si se continua amestecul cu blenderul, pana creste volumul maionezei. Se condimenteaza (sare si piper) si se adauga sifonul, pentru a face maioneza mai usoara.
Ciupercile se scot din conserva, se scurg si se clatesc, dupa care se taie si ele dupa preferinta (bucati mici sau mai mari). Deasemenea taiam cubulete castravetii murati. Tocam usturoiul si patrunjelul.
Pieptul de pui fiert si racit se taie in bucatele sau fasii.
Se pun intr-un castron ciupercile....castravetii....puiul...se adauga usturoiul...se condimenteaza dupa gust...se adauga patrunjelul si la sfarsit maioneza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu