marți, 26 aprilie 2011

Salata cu rodie



 "Tort" de salata cu rodie - reteta Lianei Toma - loc 3 la concurs
Ingrediente:

4 cartofi,
300g mortadella,
2 rodii,
200g sfecla,
1 morcov,
un sfert de telina,
1 pastarnac,
1 patrunjel,
salata verde,
maioneza,
sare,
piper.

Mod de preparare:

Cartofii se spala, se curata si se pun la fiert in apa cu sare.
Separat se fierb radacinoasele, dupa ce au fost spalate si curatate.

Dupa ce au fiert toate legumele, se lasa la racit si se taie cubulete.

Eu sfecla am avut la borcan gata taiata cubulete, asa ca doar am lasat vreo 200g la scurs.

Mortadella am taiat-o bucatele- se poate folosi si piept de pui sau sunca slaba.
Se amesteca toate ingredientele cu maioneza si se condimenteaza- eu am folosit rasnita cu verdeturi italiene de la Kotanyi.
Se curata rodia si i se scot samburii.
Pe un platou se aranjeaza frunze de salata, spalate si sterse, se aseaza un pahar cu gura in jos si in jurul lui se pune compozitia salatei.
Se orneaza cu samburii de rodie si sfecla.
Cand "tortul" e gata construit se scoate cu grija paharul.
De fapt, ar fi trebuit doar cu rodie ornat, dar nu am avut decat una, desi ar fi fost necesare doua, dar m-am descurcat cu sfecla rosie.
Am ornat cu fasiute de salata verde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu