PUI CU SPANAC

O reteta delicioasa ...pui cu spanac



Ingrediente:
4 piepti de pui, 300g frunze proaspete de spanac dar merge si congelat, 1 catel mic de usturoi tocat fin, 6 frunze de tarhon sau 1 / 2 linguriţă de uscat, o legatura de patrunjel proaspăt, o cescuta de migdale fulgi, 1 pahar mic de smântână, ulei de măsline extra virgin, sare şi piper negru.

Preparare:
Asezonati pieptul de pui cu sare şi piper negru proaspat si lasati-l timp de cinci minute să se odihnească. Puneti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie si gatiti pieptul de pui - începând cu partea cu piele in tigaie timp de 10 minute - intorcand o singură dată. Între timp se taie usturoiul - spanacul - patrunjelul si tarhonul.

Scoateţi pieptul de pui (pastrati sucul lasat in urma prajirii) si puneti-l intr-un vas la cuptor pentru alte 15 minute la 270 °. Usturoiul şi jumătate din migdale le punem in tigaia cu sucul de la pui si lasam la foc mic - 5 min aprox. Se adauga spanacul si se amesteca pana cand se inmoaie - apoi se adauga tarhon si patrunjel. Intr-o tigaie mica - arunca migdale rămase în niste ulei de măsline până când devin maro si crocante - apoi scurge-le pe o hârtie de bucătărie. Scoateti puiul din cuptor. Peste amestecul de spanac adaugati smantana puţin câte puţin - până când sosul ajunge la o consistenta buna. Adăugaţi nucşoară la final si se amestecă. Pe 4 farfurii preincalzite turnati cu o lingura o cantitate egală de sos pe fiecare dintre ele. Aranjaţi pieptul de pui în sos şi se presarati migdale prajite.
Pofta buna!

Comentarii

Postări populare