marți, 26 aprilie 2011

Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata - Loc I la concurs - reteta Andreei Dianu
* Blat:5 oua,2 albusuri,120 ml lapte, 50 ml ulei,150 g zahar,150 g faina,30 g cacao neagra,10 g praf de copt,Vanilie
* Crema:250 g unt,150 g ciocolata neagra,100 g ciocolata cu lapte,150 g crema de alune(finetti/nutella),100 ml frisca
* Glazura:120 g ciocolata neagra, 50 g unt,50 ml frisca lichida/lapte,
* Decor: zmeura/capsuni,ciocolata alba,bombonele ciocolata

Blat:

Se incinge cuptorul la 180 grade C.

Ouale se separa.Intr-un vas se bat spuma tare,cu un praf de sare,cele 7 albusuri.Se lasa deoparte.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin cremoase,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza bine.Intr-un castron se cerne faina,cacaua si praful de copt si se amesteca bine.Amestecul uscat se pune peste cel umed si se omogenizeaza.Compozitia rezultata se toarna peste albusuri si se amesteca cu grija,de la margine spre interior.Trebuie sa se omogenizeze foarte bine,dar sa nu se lase spuma.O tava dreptunghiulara(30x22) se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia.Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 minute,la foc mediu.Se lasa la racit,in cuptor,cu usa intre-deschisa.Se scoate din tava si se taie in 3 pe orizontala.

Crema:

Ciocolata se rupe bucati si se topeste la bain-marie.Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos.Peste unt se toarna crema de alune si ciocolata topita si se omogenizeaza foarte bine.Dupa omogenizare se toarna in fir subtire frisca lichida,fara sa ne oprim din mixat.

Asamblare:

Pe un platou dreptunghiular se aseaza prima foaie de blat(cea care a fost deasupra),1/2 din cantitatea de crema,apoi foaia din mijloc,restul de crema si ultima foaie.Prajitura se lasa la frigider cel putin 3 ore.

Dupa racire se taie prajitura pe lungime,in jumatate,apoi fiecare jumatate in felii pe latime.

Glazura:

Ciocolata rupta bucati se pune la bain-marie impreuna cu frisca lichida si unt pana se topeste.Se lasa sa se racoreasca.

Peste fiecare felie se toarna glazura lichida si se lasa sa se prelinga pe margini.Se decoreaza cu zmeura/capsuni,ciocolata alba si bombonele de ciocolata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu