marți, 19 aprilie 2011

Plachie de peste a la Pofticiosi


Ingrediente:

1 kg file de peste (crap, pangasius, salau)
o legatura usturoi verde
o legatura ceapa verde
2 ardei
5 rosii (sau o conserva de rosii decojite)
1 morcov
1 legatura patrunjel
o cana suc de rosii
2 oua
faina
sare
piper
rozmarin
ulei pentru prajit

Preparare:
Fileul de peste se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin si se taie bucati potrivite. Fiecare bucata se trece prin faina si ouale batute si se prajesc in ulei.
Luam usturoiul, ceapa si morcovul si ii curatam, tocam si ii punem in putin ulei la calit, intr-o tigaie. Dupa ce s-a calit usor adaugam ardeii, rosiile si sucul de rosii si lasam sa fiarba vreo 10 minute. Daca vi se pare ca a scazut prea mult adaugati inca putin suc de rosii. Condimentam cu sare si piper.

Punem pestele pane intr-un vas termoizolant si adaugam deasupra compozitia de legume si puteti adauga si 2-3 linguri de ulei de masline.
Se da la cuptor pentru 10 minute. Dupa ce ati scos din cuptor adaugati patrunjel tocat proaspat.
Se poate servi cu mamaliga dar se poate servi doar cu lamaie si paine prajita.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu