vineri, 22 aprilie 2011

Pasca cu ciocolata

Ingrediente:

pentru aluat - 500g faina, 200g zahar, un cub de drojdie proaspata, 4 galbenusuri, 100 g unt sau margarina, 200 ml lapte, zahar vanilat
pentru crema de ciocolata: 2 linguri faina, 12 linguri zahar, 7 linguri cacao, 200ml lapte, 8 oua, nuci, zahar vanilat, rom si 100g unt.

Preparare aluat:
Intr-un castron amestecam laptele impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Punem intr-un castron sau ceasca drojdia peste care adaugam o lingurita de zahar, 4-5 linguri de faina si putin din laptele deja amestecat cu zahar.
Amestecam bine ingredientele si lasam la dospit intr-un loc caldut circa 15 min.
Intr-un castron mare punem toata faina, formam o adancitura in mijloc unde adaugam maiaua, galbenusurile si laptele. Framantam pana obtinem un aluat. Incepem sa adaugam untul cate putin si framantam in continuare. Dupa ce aluatul a devenit uniform si nu se mai lipeste de maini, il punem la crescut in castron, cu faina presarata si un acoperit cu un servet curat. Se lasa la dospit circa 30-40 min.

Intre timp preparam crema de ciocolata. Intr-o craticioara punem faina, zaharul si cacaoa, peste care adaugam laptele si amestecam bine cu un tel. Se pune pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroase, amestecand mereu.
Dupa ce se raceste compozitia adaugam galbenusurile unul cate unul, nucile, vanilia, romul si untul. La sfarsit adaugam si albusurile batute spuma.

Dupa ce a crescut aluatul il intindem si il asezam in forma unsa cu unt si presarata cu faina, peste care punem crema de ciocolata.
Coacem pasca in cuptorul preincalzit, timp de 30-40 min.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu