vineri, 22 aprilie 2011

Pasca cu branza


Pasca cu branza

Ingrediente:

pentru aluat - 500g faina, 200g zahar, un cub de drojdie proaspata, 4 galbenusuri, 100 g unt sau margarina, 200 ml lapte, zahar vanilat
 
pentru crema de branza: 400g branza de vaci, 150 g zahar, 4 oua, zahar vanilat, stafide si coaja de portocala

Preparare aluat:
Intr-un castron amestecam laptele impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Punem intr-un castron sau ceasca drojdia peste care adaugam o lingurita de zahar, 4-5 linguri de faina si putin din laptele deja amestecat cu zahar.
Amestecam bine ingredientele si lasam la dospit intr-un loc caldut circa 15 min.
Intr-un castron mare punem toata faina, formam o adancitura in mijloc unde adaugam maiaua, galbenusurile si laptele. Framantam pana obtinem un aluat. Incepem sa adaugam untul cate putin si framantam in continuare. Dupa ce aluatul a devenit uniform si nu se mai lipeste de maini, il punem la crescut in castron, cu faina presarata si un acoperit cu un servet curat. Se lasa la dospit circa 30-40 min.

Intre timp preparam crema de branza.
Intr-un castron sau direct in vasul robotului de bucatarie punem branza, zaharul, ouale, zaharul vanilat si coaja de portocala. Se amesteca bine si la sfarsit adaugam stafidele. Puteti adauga si putin gris (1-2 linguri)
Dupa ce a crescut aluatul il intindem si il asezam in forma unsa cu unt si presarata cu faina, peste care punem crema de branza. Ungem cu un ou batut si coacem pasca in cuptorul preincalzit, timp de 30-40 min.

Am decorat pasca cu dulceata de afine







Un comentariu:

  1. cum se executa decorul cu dulceata? se face inainte sau dupa coacere?

    RăspundețiȘtergere