marți, 5 aprilie 2011

Eclere sau Choux

Eclere delicioase! ador acest preparat ...fie ca il regasesc in Profiterol...fie ca e servit cu creme si glazura...dar si antreurile sunt delicioase.


Ingrediente: 225 ml apa, 125 g unt sau margarina, 125 g faina,4 oua, un praf sare.

Mod de preparare: Se pune apa cu untul intr-o craticioara la foc mic. Cand incepe sa fiarba se da la o parte si se adauga faina. Se pune inapoi la foc mic si se amesteca pana incepe sa se desprinda dupa margine si se face ca o bila. Dupa ce s-a mai racorit se pun cele 4 oua si se amesteca cu mixerul. Se ia compozitia cu o lingurita si se pun in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se dau la cuptor la foc mediu, cuptorul trebuie sa fie preiincalzit.Dupa ce se scot din cuptor, se lasa putin sa se raceasca, apoi fiecare ecler (choux) se taie pe orizontal, dar nu pana la capat. 
Se pot umple cu crema de vanilie, de cacao sau de cafea, frisca, branza, somon, pasta de peste, diverse tipuri de salate...aveti de unde alege :)
Iata cateva poze adunate de ici de colo pentru inspiratie:






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu