duminică, 3 aprilie 2011

Cheese Cake

Pt blat:
300 g biscuiti
120 g unt
2-3 linguri de lapte

Pt umplutura:
cca 800 g branza dulce (mai cremoasa)
4 oua
200 g zahar (sau dupa gust)
zahar vanilat sau esenta de vanilie ( o lingurita...sau dupa plac )

Cum se face:
Maruntim bine biscuitii ...eu i-am pus la robot... si ii amestecam cu untul topit si cu laptele.
Ii punem intr-o forma de tort cu peretii detasabili (24 cm diametru) si presam bine cu o lingura.
Amestecam branza, ouale, zaharul, esenta, mixam la viteza mica pana se
omogenizeaza amestecul.
Turnam amestecul de branza peste blatul de biscuiti si dam la cuptorul preincalzit pt cca 60-70 de minute.

Dupa ce se raceste se poate servi cu dulceata (de zmeura, capsuni, visine, afine sau portocale) dar si cu fructe pe care le-am fiert in prealabil cam 5-8 minute cu zahar.
 asa arata scoasa din cuptor

 se unge cu dulceata sau ciocolata






3 comentarii:

  1. fac prajitura pt masa de Pasti! revin cu poze :)

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu cred ca voi inlocui clasica pasca cu cheese cake :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Este extraordinara, foarte buna si usoara!
    Pefecta pt Pasti si nu numai!

    RăspundețiȘtergere